Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη δημιουργία του φυτωρίου GRYLLIS WATER LILIES το 2011.  Σε αυτό το διάστημα, καλλιεργήσαμε πάνω από 1500 είδη και ποικιλίες φυτών, υποστηρίξαμε μικρά και μεγάλα, ιδιωτικά και δημόσια έργα και απολαύσαμε εξαιρετικές κριτικές και επιβραβεύσεις που μας έδωσαν το κουράγιο να συνεχίσουμε.  Και τώρα ήρθε η ώρα να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ μας!  Το ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.exclusivebotanicals.gr είναι το μέσο με το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε εντός και εκτός Ελλάδας να μάθει έγκυρες πληροφορίες και να αποκτήσει τα φυτά της παραγωγής μας. 

    Το e shop όπως και το κεντρικό μας site www.grylliswaterlilies.gr είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς από πολυάριθμο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στο οποίο ο καθένας έχει συνεισφέρει στο μέγιστο για να πάρει τη μορφή που έχει τώρα.  Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για τη δημιουργία και εξέλιξη των ηλεκτρονικών μας μέσων, και που δέχτηκαν να μοιραστούμε τα όνειρα και τους στόχους μου για την ελληνική ανθοκομία και κηποτεχνία. Θα ήθελα επίσης την επιείκεια σας για τυχόν λάθη που μπορεί να υπάρχουν, αναμενόμενο όταν υπάρχει διαχείριση τόσο μεγάλου όγκου πληροφοριών. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις παρατηρήσεις και τις διορθώσεις σας που θα μπορείτε να μας αποστείλετε στο e mail μας.

    Τα ηλεκτρoνικά μας μέσα δεν είναι στατικά: εξελίσσονται, προστίθενται νέα είδη και πληροφορίες, αποτυπώνοντας έτσι και τη δική μας εξέλιξη και πορεία στο υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των φυτών. Ένα ταξίδι που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί και να σας βοηθήσουμε να κάνετε και εσείς το δικό σας, παρέχοντας ιδέες, πληροφορίες και φυσικά φυτά!!! 

    Παρότι η πηγή των φυτών είναι η ίδια, το φυτώριο μας GRYLLIS WATER LILIES και ο ρόλος και η διαχείριση του e shop EXCLUSIVE BOTANICALS είναι διαφορετικά. 


Το eshop:

επιλέγει ότι είναι καλύτερο εκείνη την εποχή και μας το προτείνει, 

κάνει προωθήσεις και προσφορές προϊόντων, 

δημιουργεί προγράμματα προωθήσεων και εκδηλώσεις, 

και πάνω από όλα φροντίζει για την ασφαλή αποστολή των φυτών σε οποιοδήποτε μέρος είστε. 


Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο φυτώριο και πάρκο. Είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αυτόνομο που συμπεριφέρεται και προσαρμόζεται στους όρους της αγοράς με δική του τιμολογιακή πολιτική με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες του, εσάς!   Πέρα από τα φυτά που μπορείτε να δείτε την κάθε στιγμή στην πλατφόρμα μας, μπορείτε να μας ζητήσετε και οποιοδήποτε άλλο φυτό, το οποίο μπορείτε να δείτε από την κύρια ιστοσελίδα μας www.grylliswaterlilies.gr, ή μπορεί να υπάρχει στο φυτώριο μας, αλλά να μην έχει καταχωρηθεί ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο ηλεκτρονικό μας μέσο.


Λίγα λόγια για τον εμπνευστή και συντονιστή του εγχειρήματος:

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΓΡΥΛΛΗΣ

Ξεκινώντας τη δημιουργία βοτανικών συλλογών, την καλλιέργεια φυτών και τη δημιουργία κήπων από πολύ μικρή ηλικία, οι σπουδές στην Γεωπονία ήταν προδιαγεγραμμένες και τα μεταπτυχιακά στην Ανθοκομία και Αρχιτεκτονική Τοπίου ολοκλήρωσαν το παζλ της επιστημονικής εκπαίδευσης. Τα βιβλία τον ταξίδεψαν στην αρχή στους κήπους όλου του κόσμου, ενώ αργότερα κάνοντας τα πραγματικότητα, τον προσήλωσαν στον κόσμο των φυτών και των κήπων. Στους κήπους που έφτιαχνε διαπίστωσε την έλλειψη της μεγάλης ποικιλίας φυτών που υπήρχε στην Ελλάδα και αποφάσισε να δοκιμάσει την καταλληλότητα πολλών ειδών στις ελληνικές συνθήκες, μια ατέρμονη προσπάθεια που οδήγησε στη δημιουργία του φυτωρίου GRYLLIS WATER LILIES.  


Το φυτώριο έχει αγαπηθεί από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες τοπίου της χώρας, αφού μπορούν να βρουν πάνω από 1500 νέα είδη φυτών και την απαραίτητη τεχνογνωσία δημιουργώντας μοναδικά τοπία και ολοκληρωμένα οικοσυστήματα. Η δημιουργία εκπαιδευτικού βοτανικού πάρκου στον Μαραθώνα σε έκταση 27 στρεμμάτων είναι σε εξέλιξη με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οικοσυστήματα και την εύθραυστη ισορροπία τους. Ο ρόλος και η δυνατότητα του ανθρώπου να στηρίξει τα οικοσυστήματα και την βιοποικιλότητα εν όψη της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζονται έμπρακτα και βιωματικά με χρήση όλων των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσονται και εξελίσσονται στον χώρο. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, οικολογικές πρακτικές και ολιστικές μεθόδους ανάπτυξης της ευεξίας, βελτιώνουν συνεχώς τις γνώσεις και την δυναμική του πάρκου που μεταλαμπαδεύεται στους επισκέπτες του!!!


Πέρα από την ενασχόληση του με την παραγωγή φυτών, ο Γιάννης έχει συμμετάσχει ως αρχιτέκτονας τοπίου σε μεγάλο αριθμό έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς όπου την περσινή χρονιά επιμελήθηκε και τον Ολλανδικό κήπο.  Στο φυτώριο έχει υποδεχτεί ομάδες φοιτητών από διάφορα ινστιτούτα της χώρας. Είναι αντιπρόεδρος του παγκόσμιου συλλόγου MEDITERRANEAN GARDEN SOCIETY.


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ


LIFO : https://www.lifo.gr/culture/design/kalliergontas-noyfara-lotoys-kai-irides-ston-marathona